Penil Protez


Penil Protez

Penil protez implantasyonu erkeklerde sertleşme problemi olması ve ereksiyon sorunu yaşayan erkeklerde penis içine yerleştirilen bir tür medikal cihazdır.  Penil protez implantasyonu diğer tıbbi alternatiflerin elendikten sonra en son olarak başvurulan tedavi biçimidir.  Hastanın diğer bütün tedavileri denemiş olması ve buna rağmen cinsel aktivasyonunun gerçekleşmemesi durumunda takılan bir implanttır. Penis implantları penise kesi yapılarak genel anestezi altında yapılan bir uygulamadır. 

Penil İmplant Çeşitleri


Penis implantının iki  çeşidi vardır.  Bunlar;  şişirilebilir ve bükülebilir olanlarıdır.  Penil implant operasyonlarında en fazla tercih edilen ise şişirilebilir implantlardır. Bu implantlar cinsel ilişki sırasında şişer ve ilişkiden sonra ise tekrar eski haline getirilir.  

Şişirilebilir İmplantlar


Şişirilebilir implantlar 3 parçadan oluşur. Bir parça karın duvarı altına yerleştirilen içi sıvı dolu bir rezervuardır,  bir diğer parça pompa ve bir diğer parça ise testis torbası içine yerleştirilen şişirilebilir özelliği bulunan silindirdir. Bunların her biri vücudun içine monte edilir.  Şişme implantlar cinsel ilişki sırasında en doğal ereksiyon sağlayan implantlardır.  Bu nedenle gerek hekimler tarafından gerekse hastalar tarafından en fazla tercih edilen penil implant türüdür.  

Penil İmplant Ameliyatından Sonra Ne Olur?


Penil protez implantasyonu yapıldıktan sonra idrarın toplanması için mesaneye bir kateter yerleştirilir.  Ardından penis başının alt kısmına ve karın bölgesinin alt kısmına bir kesi açılarak hastaya göre farklı boyutları olan en uygun implant seçilir ve penis içine yerleştirir.  Bu implantların tamamı vücut ölçülerine göre özelleştirilen implantlardır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cerrahi Kürtaj İşlemleri ve Hazırlıkları

Vajen Estetiği

Penis Kalınlaştırma