Kızlık Zarı Nedir ?

 

Kızlık Zarı Nedir

Anne karnında gelişen kız bebeğin amniyon sıvısı içerisinde oluşabilecek enfeksiyonlardan etkilenmemesi için vajinaya sıvı girmesini engellemek adına oluşan yapıya hymen yani kızlık zarı denir.

Kızlık zarı her kadında farklı şekilde, boyutta ve yapıya sahiptir. Beş farklı tipi vardır. En sık görülen zar çeşidi annüler hymendir. Kadınların % 75 inde bulunmaktadır. Bu zar yapısına sahip olan kadınlar adet döneminde ve cinsel deneyim sırasında herhangi bir sorun yaşamamaktadır. Diğer kızlık zarı tipleri doktor müdahalesi gerektirebilecek özellikle taşır.

Kızlık Zarı Neden Zarar Görür?

İstenmeyen cinsel ilişki,  trafik kazaları, vajinaya darbe almak, geçirilen serviks ve rahip ameliyatları, normal doğum ve cinsel ilişki gibi nedenlerden dolayı kızlık zarı yırtılır ve yapısı bozulur. Özellikle İstenmeyen cinsel ilişki sonrası zarar gören hymen kadınların psikolojik olarak sorun yaşamasına neden olur. Bu nedenle kızlık zarı dikimi operasyonuna başvurulur. Nedeni farketmeksizin kızlık zarı onarımı yaptırmak isteyen her kadın jinekoloji uzmanına başvurarak kızlık zarı dikim işlemini yaptırabilir.

Kızlık Zarı Onarımı Nasıl Yapılır?

Kızlık zarı onarımı zar dokusunun ve vajina giriş dokusunun zarar gören kısımlarının temizlenerek onarılması ile yapılır. Dokularda oluşan hasarlı kısımlar kaldırılır ve zar uçları uygun dikiş iplikleri ile birleştirilir. Kızlık zarı onarımı cinsel ilişkiye giren kişi tarafından kesinlikle anlaşılmamaktadır. İki farklı yöntem kullanılarak zar onarımı yapılmaktadır. Hangi yöntemin seçilmesi gerektiğine uzman doktor karar vermektedir. Kızlık zarı dikimi riskli ve komplike bir işlem değildir. Basit ve kısa sürede tamamlanabilen bir operasyondur. Kızlık zarı dikim operasyonu sonrasında herhangi bir komplikasyon gelişimi olmamıştır. Enfeksiyon riski için doğru ve düzenli bakım yapılırsa herhangi bir problem ortaya çıkmamaktadır.

Kızlık Zarı Onarımı Öncesi Yapılması Gerekenler?

Kızlık zarı dikimi yaptırmak isteyen kişiler ilk olarak jinekoloji uzmanına başvurmaktadır. Jinekoloji uzmanı tarafından hastanın anamnezi alınır. Kronik hastalığı olan ve kanama pıhtılaşma gibi problemi olan kişilerde ilk olarak bu sorunlar giderilmeli ve kontrol altına alınmalıdır. Hipertansiyon ve diyabet gibi hastalığı olan kişiler uzman hekimden izin alındıktan sonra operasyonu yaptırabilirler. Daha sonra kadın doğum doktoru tarafından gereken vajinal muayene yapılır. Muayenede zarar gören dokular belirlenir. Doku harabiyetine ihtiyacına göre kızlık zarı dikim yöntemine karar verilir.

Kızlık Zarı Onarımı Fiyatları

Kızlık zarı onarımı fiyatları bazı kriterlere bakılarak belirlenmektedir. İlk olarak işlemi yapan hekimin alanıdır. Kendisini genital estetik alanında ilerletmiş olan hekimlerin operasyon maliyetlerin genellikle yüksektir. Bunun yanında operasyonun yapıldığı bölge, hastanenin ismi ve kızlık zarı dikim işleminin yanın uygulanan diğer genital estetikler göz önüne alınmaktadır. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi ilerde çok fazla jinekoloji uzmanı bulunmaktadır. Bu illerde ikamet ediyorsanız kızlık zarı dikimi işlemi için detaylı bir araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cerrahi Kürtaj İşlemleri ve Hazırlıkları

Vajen Estetiği

Penis Kalınlaştırma