Cerrahi Kürtaj İşlemleri ve Hazırlıkları

 

Cerrahi Kürtaj İşlemleri ve Hazırlıkları

Sağlıklı bir yaşam için kürtajı düşünmek daha pratik ve ideal bir karardır. Kadın, çocuk yetiştirmek isteyip istemediğini seçme özgürlüğüne sahiptir. Hindistan'da tamamen güvenli ve yasaldır ve artık bir tabu değildir. Kürtaj, bir kadın vücudunda hamilelik içeriğini rahimden boşaltmak için en etkili prosedürdür.

Beden ve ruh sağlığı açısından kadınlar bu işlemin bir adım önüne geçmektedir. Risk almak yerine bebeği aldırmak daha iyidir. 12 haftayı aştıysanız endişelenmeyin, bu tür durumlar ortaya çıktığında 20-24 haftaya kadar cerrahi kürtaj yapılabilir.

Öncelikle, Cerrahi Kürtaj Nedir Bilin?

Cerrahi Kürtaj, rahim dokusunun vajinadan çıkarılmasını içerir. Bu prosedürü gerçekleştirmek için, dişi üreme sistemindeki serviks, emme tüpünün uterusa girmesine izin vermek için genişçe açılır. İlk trimesterde genellikle 14 ila 16 hafta içinde tavsiye edilir. Emme aspirasyon kürtajı olarak da bilinir.

Bir doktor, hamileliğin evresini anlamak için prosedüre başlamadan önce testler ve ultrason yapacaktır. Bir doktora danışmadan evde hap almayı denemeyin bile. Hindistan'da kadınlara yüksek kaliteli sağlık hizmetleri sunan birçok düşük maliyetli kürtaj hastanesi var.

Bunun altında gelen iki tür prosedür vardır. Şimdi de bunun kısa bir detayını toplayalım:

Vakum Aspirasyonu - Hasta 12 haftalıkken bir emme tüpü yardımıyla yapılır. Ayrıca aspirasyon küretaj ve aspirasyon aspirasyonu olarak da adlandırılır. Hamileliğin 6 ila 16 haftasında en iyisidir. Yaklaşık 10-15 dakika sonra bitiyor.

Bu süreçte doktor anestezi kullanarak vücudu uyuşturur. Daha sonra, doğumu sonlandırmak için rahim içine kanül adı verilen bir aspirasyon cihazı oldukça nazikçe yerleştirilir. Tüm prosedür bittiğinde, hastanın anesteziden kurtulmak için birkaç saat hastanede kalması tavsiye edilir. Enfeksiyonu önlemek için bazı antibiyotikler de reçete edilir.

Genişletme ve Tahliye (D&E) - 16 haftalık gebelikten sonra bir genişleme ve tahliye (D&E) işlemi yapılır. Bitmesi yaklaşık 15-30 dakika sürer. Doktor vajinaya sentetik bir dilatör sokar ve ilaçlar kullanarak serviksi uyuşturur.

Fetüsteki dokular kanül ve aspirasyon cihazı ile alınır. Rahimdeki bir astar, emme işlemi için küret ile kazınır. Aspirasyon, dokuların çıkarılmasının tamamen yapılmasını sağlamanın bir yoludur.

Cerrahi Kürtaj İçin Nasıl Hazırlanılır?

Antalya Kürtaj alanında Prosedür, fetüsün yaşına ve karar vermenin arkasındaki nedenlere göre değişir. İşlem bir ameliyatı içeriyorsa, hasta planlanmamış hamileliği sonlandırmak için hem zihinsel hem de fiziksel olarak hazırlanmalıdır. Bu nedenle, cerrahi kürtaj yaptırmadan önce hatırlamanız gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Randevuyu onaylayın ve hastaneye ulaşmadan önce bir refakatçi hazırlayın.
  • İşlemden en az 2-3 saat önce hiçbir şey yemeyin.
  • Kimlik belgesi, sağlık sigortası ve doktor tarafından reçete edilen antibiyotik taşımalıdır.
  • Acil bir durumda yardım almak için doktorla bağlantıda kalın.
  • Uygun konsültasyon için tüm geçmiş tıbbi raporları taşımalıdır.
  • Prosedürün ne kadar zaman alacağına dair bir program ve plan yapın.
  • İsterseniz, güvenilir bir aile üyesini ve arkadaşınızı yanınıza alın.

Kuşkusuz, gelecekte komplikasyon yaşama şansı çok nadirdir. Kadınların kürtaj yaptırırken tereddüt ettiği günler geride kaldı. Artık Hindistan'da cerrahi kürtaj yasal, bu nedenle kürtajın yasak olduğu ülkeler daha iyi yardım için oraya gidebilir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajen Estetiği

Penis Kalınlaştırma