Genital Estetik


Genital Estetik


Estetik operasyon çeşitliliği her geçen gün artmaktadır. Gerek kadınlar gerekse erkekler estetik konusuna son derece önem vermektedir. Güzel bir vücuda sahip olmak insanlarda çok fazla önemsenen konulardır. Özellikle kadınlarda kendini güzel bulamama durumu ciddi anlamda psikolojiyi olumsuz olarak etkilemektedir.  

Bunun beraberinde kadının kendine güveni azalmakta ve dolayısıyla karşı cinse olan ilişkilerde sorun yaşamaktadır.  Ancak gerek kadınlar gerekse erkekler günümüzde bu sıkıntıları estetik operasyonlarla tamamen ortadan kaldırmaktadır.  Kadınların estetik kaygı duyduğu konulardan biri ise genital bölgenin düzgün olmaması sebebiyle kendisini karşı cinsle olan ilişkide mutsuz hissetmesine sebep olmaktadır. 

Genital Yapıyı Oluşturan Kısımlar Nelerdir?


  • Genital yapıyı oluşturan kısımlar 5 bölüme ayrılır.  
  • ·         Vajina
  • ·         Büyük dudaklar
  • ·         Küçük dudaklar
  • ·         Kızlık zarı
  • ·         Dudakların üst kısmı tepe bölgesi


Bu 5 farklı bölge kadında genital bölgenin tamamını oluşturur.  Bu bölgelerde deformasyonlar yaşa bağlı olarak veya doğumlara bağlı olarak oluşur ve bunlar kadınlarda psikolojik olarak özgüven eksikliği cinsel yetersizlik orgazm olamama veya utanma gibi sebeplerle sağlıksız bir durum oluşturur.  Bu kaygıların ortadan kalkması artık günümüzde estetik plastik cerrahi tarafından yapılmaktadır.

Labioplasti


Büyük ve küçük dudaklara yapılan estetik operasyonlar labium adı verilen dudaklar dış ve iç kısımda bulunur.  Zamanla yaşa bağlı olarak deformasyonlar oluşur ve bunlar cinsel ilişki sırasında acı ve ağrılı ilişkiye sebep olur.  Bu çok basit bir operasyondur.  Sarkan dudaklar kısaltılıp şekillendirmektedir.  İçi boş olan gevşeyen dudaklar ise daha çok dolgunlaştırılarak estetik bir görüntü oluşturulur.  

Vajina Estetiği


Halk arasında vajina estetiği olarak bilinen vajinoplasti günümüzde lazer ile gerçekleştirilmektedir.  Lazer ile yapılan vajinal estetik teknolojik cihazlar sayesinde çok hızlı bir biçimde yapılmaktadır.  Vajinal deformasyonlar genellikle doğumlara bağlı olarak oluşur.  Bu da cinsel isteksizliği azalttığı gibi kadında özgüven sorunu yaratır.  Özellikle son yıllarda lazer yöntemi uygulanarak yapılan vajinoplasti operasyonları son derece başarılı sonuçlar vermektedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cerrahi Kürtaj İşlemleri ve Hazırlıkları

Vajen Estetiği

Penis Kalınlaştırma